Sebzeli Köfte

Bilmiyorum fakrettinizmi ama bu son zamanlarda demir döküm tencereler çok yaygın oldu! Ve tam bende kendime alsammı diye düsünürken, arkadaşım Meryem’in annesi bana bi tane hediye etti! :))

Bir kaç bişey denedim ve bence çok güzel oldular. Tabii bu piskolojik mi bilmiyorum..ama denemenize tavsiye ederim…yemeklerin lezzeti bi başka oluyor…

Ve en güzeli, ne pişereceğinizi bilmiyorsanız tencerenin içine bir kaç bişey koyup fırına verin ve  muhteşem bir yemek elde ediyorsunuz!!

Benim demir döküm tencerem Kormaz‘dan..onların ürünlerine bayılıyorum!!

Please follow and like us:
Read More

Çikolatalı Puding

Lafı çok kısa keseceğim :)))

Paket pudingleri kullanmayı sevmiyorum. Çikolata tadı çok hafif oluyor…bu benim görüşüm tabii. Bu hazırlıyabileceğiniz çok kolay ve çok lezzetli bi tatlı. Ben tatlandırılmamış  kakao kullanıyorum…tadı dahada hoş oluyor! Tam çikolata sevenleri için!

Umarım siz ve sevdikleriniz beğenir!!

Please follow and like us:
Read More

Üç renkli biber ve mantarlı Rulo Biftek

Uzun zamandır blogda aktif olamadım ve her ne kadarda tembellik gibi görünsede, geçtiğimiz aylarda bir çok şeyle meşguldüm.

İlk olarak, ailemizin anı defterine yeni bir mutlu anı eklendi…küçük kız kardeşim (artık o kadarda küçük değil ama büyüdüğünü farketmemiz biraz zor oldu) nişanlandı. Hazırlıklarla epey meşguldük.

Hayatımızın bir başka dönüm noktasıda, 1980 yılından beri Suudi Arabistan’da yaşayan annem ve babam İstanbula geri döndüler.  Suudi Arabistanda hayatımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz halde, hayatımızda ilk defa ‘yurdumuz ‘diye kabul ettiğimiz yer bir an bizim için gurbet oldu :((

Allah en kısa zamanda bizeleri onlara kavuştursun…ve tüm gurbettekileri sevdiklerine kavuştursun…Amin…

Nişan hazırlıkları, toparlanmak, vedalaşmak derken bi türlü giremedim bloga…girmedim..yazmadım…yazamadım!!!

Please follow and like us:
Read More

Damla Çikolatalı Rulolar

Uzun bir aradan sonra nihayet yeniden gelebildim buralara. Blogu ihmal edince içime bir üzüntü geliyor. Hem biraz ihmal, hemde elde olmayan sebeplerden biraz uzaklarda kaldım. Ama bu arada pişirip hazırladıklarım birikti.çç

…mesela bu rulolar..Ramazan ayında yapmıştım. O kadar sevinçliydimki o zamanlar…bu kadar kolay ve lezzetli tarifi bir an evvel paylaşmak istedim. Ama bir türlü olmadı. Nasip bu güneymiş!!

Hem yapımı kolay, hem lezzeti yerinde, pişirmeden önce bir kaç gün buz dolabında muhafaza edebilirsiniz!! Ben bunu yapıp annemlere götürdüğüm zaman kardeşim Tahanın elinden zor kurtardık…:))

Please follow and like us:
Read More

Yabanmersinli Kek

 

HeartPan

 

Ablam kendisine bu kalp şeklinde ortası delik kek kalıbını almıştı. Bana resmini yollayınca bayıldııımmmm. Benim içinde aradığını ama bulamadığını söyledi :D

Sonra, yazın…taaa Austın Teksas’dan bana kendi kalıbını yolladı. İşte budur benim fedkar ablam (maşallah)…sırf kardeşi mutlu olsun diye kendisine aldığı vede çok sevdiği birşeyi yollar! Ne desem azdır…Allah herkese böyle abla nasip etsin…Allah ondan razı olsun…amin…
Bu kalp şeklindeki kalıbı buradan bulabilirsiniz: Nordic Ware 55548 Cast-Aluminum Elegant Heart Bundt Pan

Gelelim bu keke…ben aslında yabanmersinini (blueberry) pek sevmem. Bu blogu takip ediyorsanız ahududunu ve çileği çok sevdiğimi tahmin etmişsinizdir..ama yabanmersini bana tatsiz gelir..tabii bu keke gelinceye kadar! Yumuşakmı yumuşak..kıvamı tam yerinde!

Bu kekin tarifini allrecipes.com’dan buldum  (Melt in your mouth Blueberry Cake) ve defalarca yaptım..her seferinde sonuç muhteşemdi!

Bu sefer yaparken bu kalıpta yapmaya karar verdim. Orijinal tarif 20cm’lik kalıp için olduğu için malzemeleri ikiye katldım. Yanlız kabartma tozunu arttırmayı unutmuşum…kek fırındayken aklıma geldı. Bendeki paniği tahmin edebilirsiniz! Yinede çok şükür süper çıktı! Umarım sizde beğeneceksiniz…:)))

 

BlueberryCakeTop

 

Ağızda eriyen Yabanmersinli Kek

(Aşağıdaki malzemeler 20cm büyüklüğünde kare kalıp için. Eğer benim kullandığım gibi ortası delik gibi bir kalip kullanmak istiyosaniz malzemeler uygun şekilde arttırın. )

(NOT: Benim kullandığım su bardağı ölçüsü 250ml’dir)

 

Malzemeler:

1 1/2 su bardağı sade un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 su bardağı tereyağı (100 gram), oda sıcaklığında

1/2 su bardağı toz şekeri

1 fiske tuz

1 tatlı kaşığı vanilya

2 yumurta – sarısı ve beyazı ayrılmış, oda sıcaklığında

1/3 su bardağı süt, oda sıcaklığında

1/4 su bardağı toz şekeri (yumurta akı ile çırpmak için)

1 1/2 su bardağı yabanmersini (veya çilek, böğürtlen, ahudu…isteğe bağlı)

 

Hazırlanışı:

Fırını 350F’ye (175C’ye) ayarlayın. 20cm büyüklüğündeki kek kalıbını yağayıp unlayın.

 

Sugar & Butter

Unu ve kabartma tozunu eleyip bir kenara bırakın.

Tereyağını ve 1/2 su bardağı şekeri 4 – 5 dakika kadar mikserle çırpın. Tuzu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.

 

Adding Eggs

 Yumurtaların sarısını ve beyazını dikkatlice ayrını. Yumurta sarılarını teker teker şeker/tereyağı karşımına ilave edip her ilaveden sonra iyicene çırpın.

Elenmiş un ve kabartma tozu karışımını ve sütü  3 defada sırayla ilave edin (kuru malzemenin 1/3′i + sütün yarısı + kuru malzemenin ikinci 1/3′i + sütün ikinci yarısı + kuru malzemenin  son 1/3′i). Her ilaveden sonra çok az, sadece karışıncaya kadar çırpın. Gerektiğinde kasenin kenarlarını spatulayla sıyırın.

 

Eggwhites

Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpmaya başlayın. Hafif köpükleşmeye başlayınca azar azar 1/4 su bardağı şekeri ilave edin.

NOT: Çırpma kabı tertemiz olmalıdır. Kapta kalmış olan bir parça yağ başarıyı etkiler. Ve yumurta aklarına kesinlikle yumurta sarısı karışmamalıdır.

 

Eggwhitespeak

Kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.

 

Foldingeggwhites

Dikkatlice yumurta aklarını kek hamuruna ilave edin.

 

Cakebatter

Alttan sıyırarak yavaşca çevirin. Elde ettiğiniz sonuçta hiç yumurta akından eder kalmamlıdır.

 

Blueberries

Yabanmersini ilave edip karıştırın. Ben dondurulmuş yabanmersini kullandım. (Eğer donmuş kullanacaksanız buzluktan önceden çıkarıp tamamen oda sıcaklığına gelinceye kadar kullanmayın. Fazla olan birkmiş suyu süzün.)

 

Intotheoven

Kek hamurunun kıvamı çok katı olacaktır. Önceden hazırladığınız kalıbın içine eşitce yarın.

Önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika kadar pişirin. Kürdan testinde kürdan temiz çikmalıdı.

(Eğer 20cm’den daha büyük kek kalıbı kullanacaksanız pişme vakti uzayabilir.)

Fırından çıkınca 25 dakika dinlendirin. Kenarları gevşetip kalıptan çıkarın ve servis yapın.

 

SlicedCake

 

 

SliceofCake

 

 

Afiyet Olsun!

sevgiler


 

 

 

Please follow and like us:
Read More

Ahududu ve Limonlu Çizkek

 

Cheesecake

 

Bugün Ramazanın 7’inci gününü tuttuk…Allah kabul etsin..

Ramazanda beni en çok yoran şeylerden biri iftar’da yemeği fazla kaçırmam. Miğdemin beynime yolladığı sinyalleri dinlemeyip fazla yemem beni iftardan sonra haşata çeviriyor. Yanlış anlaşılmasın, aslında iftarda pek fazla yiyemiyorum. Bi çorba, biraz salata…ama bunlar benim için yetiyor. Çorbayı salatayı iptal edip sadece yemek yiyecem desemde fayda etmiyor. Gün boyu yememekten miğdem küçüldüğünden, bi hurmayla biraz su yetiyorsada göz biraz zor doyuyor…

Beni başka yoran şey’de internet sitelerinde değişik yemek ve tatlı resimleri/tariflerine bakmam oluyor…gerek İnstagram, gerek Pinterest, gerek bloglar…sonunda liste yapıp planlar yapmaya başlıyorum..

Bu tarifi öyle buldum…Pinterest’te işle ilgili bi araştırma yaparken gördüm ve eve gidinceye kadar hayal ettim…ve denedim!

İyiki denemişim…bu sıcak günlerde insan ferahlatıcı bir şeyler yemek istiyor..bu tatlıda aradığımı buldum! Tavsiye ederim…deneyin…kesinlikle! :))

(Bu tarif My Baking Addiction‘den alıntıdır)

 

Biscuit Crumbs and Butter

Orta boy kasede öğütülmüş bisküvileri, eritilmiş tereyağını ve şekeri  karıştırın.

 

Press crumbs onto base

Servis kaselerin (veya bardakların) diplerine bisküvileri eşit bir şekilde hafifçe bastırın.

 

DSC_0274

Büyük karıştıma kabında pudra şekerini, limon kabuğu rendesini, limon suyunu, krem peynirini ve vanilyayı kremleşinceye kadar çırpın.

 

whipping_cream

Başka bir karıştırma kabında çiğ kremayı ve pudra şekerini ilave edin. Çiğ kremayı sertleşinceye kadar çırpın. Çırpıcıyı kremanın içine batırıp çıkardığınızda ucu dik olmalıdır. Bu işlem bir kaç dakika alır. Kremanın sertleştiğini gördüğünüzde arada bir sertlik kıvamını kontrol edin. Çok fazla çırpmamaya dikkat edin.

 

 

DSC_0283

Dikkatlice çiğ kremayı krem peyniri karışımına ilave edip karıştırın. Ahududuyu ilave edip karıştırın.

Kaşikla veya sıkma torabasıyla önceden bisküviyle hazırladığınız servis kaselerin içilerine koyun.

Servis yapmadan buz dolabında en az 2 saat soğutun. Bu tatlı çok soğukken daha güzel oluyor! Afiyetle yiyin! :))

 

DSC_0052

 

Ahududu ve Limonlu Çizkek

(Bu tarif 6 kişiliktir)

(Not: Burada kullanılan 1 su bardağı ölçüsü 250 ml’liktir)

Malzemeler

Dibi İçin:

3/4 su bardağı mutfak robotunda çekilip kırıntılanmış bisküvi (ben Honey Graham Crackers kullandım ama herhangı sade bisküvi olabilir)

1 yemek kaşığı toz şekeri

3 yemek kaşığı tereyağı

 

Çizkek için:

1/3 su bardağı elenmiş pudra şekeri

2 limonun kabuklarının rendesi

1 paket (225 gram) krem peyniri, oda sıcaklığında yumuşamış

2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 tatlı kaşığı vanilya

1 su bardağı çiğ krema

1/4 su bardağı elenmiş pudra şekeri

1 su bardağı ahududu (ben donmuş ahududu kullandım)

 

Hazırlanışı:

Dibinin Hazırlanışı:

1. Orta boy kasede öğütülmüş bisküvileri, eritilmiş tereyağını ve şekeri  karıştırın.

2. Servis kaselerin (veya bardaklarının) diplerine bisküvileri eşit bir şekilde hafifçe bastırın.

 

Krem Peynirinin Hazırlanışı:

1. Büyük karıştıma kabında limon kabuğu rendesini ve pudra şekerini katın.

2. Krem peynirini ve vanilyayı ilave edip kremleşinceye kadar çırpın.

3. Limon suyunu ilave edip çırpın.

 

Çiğ Kremanın Hazırlanışı:

1. Başka bir karıştırma kabında çiğ kremayı ve pudra şekerini ilave edin.

2. Çiğ kremayı sertleşinceye kadar çırpın. Çırpıcıyı kremanın içine batırıp çıkardığınızda ucu dik olmalıdır. Bu işlem bir kaç dakika alır. Kremanın sertleştiğini gördüğünüzde arada bir sertlik kıvamını kontrol edin. Çok fazla çırpmamaya dikkat edin.

3. Dikkatlice çiğ kremayı krem peyniri karışımına ilave edip karıştırın.

4. Ahududunu ilave edip karıştırın.

5. Kaşikla veya sıkma torabasıyla önceden bisküviyle hazırladığınız servis kaselerin içilerine koyun.

6. Servis yapmadan buz dolabında en az 2 saat soğutun. Bu tatlı çok soğukken daha güzel oluyor!

 

Afiyetle yiyin! :))

 

sevgiler

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Read More

Çıtır Kasede Patlıcan Salatası

 

DSC_0069

 

Bugün günlerden salata…ve herhangi bir salata değil…

Patlıcan salatası….biraz biberle karışmış…

ve biraz patates…

Üstünede lezzetli yoğurtlu mayonezli sarımsaklı sos!!!

ve bişey daha var…

bunların servisini çıtır kaselerde yapacağız….ve bütün bunları burada yapacağız!! :))

Bu salatayı annem defalarca yaptı…ve herkes çok beğendi. Tarifini  Cahide Sultan‘ın blogundan aldı.

 

İlk önce çıtır kaselerin yapımına geçelim…

 

DSC_0479

Mikserin kasesinde yumurtayı, tereyağını, yoğurdu, zeytin yağını, kekiği, çörek otunu, pul biberi ve tuzu karıştırın.

Unu azar azar, yarım bardak yarım bardak ilave edin. Her ilaveden sonra iyicene karışıncaya kadar yoğurun.

 

DSC_0494

Elde edeceğiniz hamur ele yapışmayan yağlı hamur olacaktır. Hamurun üstünü kapatıp 20 dakika dinlendirin.

 

DSC_0489

Şekilendirmek için ben küçük turta kapları kullandım. Sizde böyle birşey veye cupcake (kapkek) tepsisini kullanabirisiniz.

Kullanacağınız kapları tepsinin içine dizin. Yağlamanıza gerek yok.

 

DSC_0508

Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar ince açin. Kaselerin çıtır olabilmeleri ince hamurun ince açılmış olması gerekiyor. Açtığınız tezgahı unlamanıza gerek yok. Hamur oldukça yağlı olduğu için tezgaha yapışmıyacaktır.

Orta boy kase, veya şekil için kullanacağınız kabın büyüklüğüne uygun bir şekilde kesin. Benim kullandığım kase 11 c.m. büyüklüğündeydi.

 

DSC_0515

Kestiğiniz hamurları kapların üsünü kaplıyacak şekilde yerleştirip kızarıncaya kadar fırında pişirin.

 

DSC_0021

 

DSC_0337

Şimdi patlıcan ve biberleri közliyelim :))

 

DSC_0343

Çatalla patlıcanın her tarafını delin.

Patlıcanı ve biberleri fırın tepsisine koyup közleyin. 5-7 dakika arayla kontröl edin. Biberler çabuk közlendikleri için yanabilirler. Közlendikçe çevirin tarafları közleninceye kadar.

Biberler yakaşık 20 dakikada közlenirler. Patlıcanlar 30 – 40 dakika alabilirler.

 

DSC_0350

Patatesleri küçük küplere doğrayın. Zeytin yağı, sarımsak, pul biberi, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın.

 

DSC_0004

Üstlerini kapatıp 40 dakika kadar pişirin. Çatalla denediğiniz zaman yumuşamış olmaları gerekiyor.

 

DSC_0035

Közlenmiş patlıcanı ve biberleri doğrayın. Patatesleri ilave edin.

Orta boy kasenin içinde yoğurdu, mayonezi, sarımsakları ve tuzu karıştırın.

 

DSC_0039

Hazırladığınız sosu sebzelerin üstüne döküp karıştırın. Soğmuş çıtır kapların içilerine birer kaşık salatadan koyup maydanozla süsleyip servis yapin.

 

DSC_0068

 

Çıtır Kasede Patlıcan Salatası

(Bu tarif 10 – 12 kişilik)

Not: Benim kullandığım 1 su bardağı ölçüsü 250ml’ye eşittir

Malzemeler:

Çıtır Kase için:

1 adet yumurta

50 gram (yarım bardak) tereyağı

1/4 su bardağı zeytinyağı

1 tepeli yenek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı çörek otu

1/2 tatlı kaşığı pul biberi

1 tatlı kaşığı kekik

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 1/2 – 2 bardak sade un

 

Salata için:

1 adet patlıcan

2 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

2 adet patates

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş dövülmüş sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/4 tatlı kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı pul biberi

 

Yoğurtlu Sos için:

1 su bardağı yoğurt

2 diş dövülmüş sarımsak

2 yemek kaşığı mayonez

1/2 tatlı kaşığı tuz

 

Hazırlanışı:

Çıtır Kaselerin Hazırlanışı:

1. Fırını 190C’ye (375F’ye) ayarlayın.

2. Mikserin kasesinde yumurtayı, tereyağını, yoğurdu, zeytin yağını, kekiği, çörek otunu, pul biberi ve tuzu karıştırın. Unu azar azar, yarım bardak yarım bardak ilave edin. Her ilaveden sonra iyicene karışıncaya kadar yoğurun. Elde edeceğiniz hamur ele yapışmayan yağlı hamur olacaktır. Hamurun üstünü kapatıp 20 dakika dinlendirin.

3. Şekilendirmek için ben küçük turta kapları kullandım. Sizde böyle birşey veye cupcake (kapkek) tepsisini kullanabirisiniz. Kullanacağınız kapları tepsinin içine dizin. Yağlamanıza gerek yok.

4. Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar ince açin. Kaselerin çıtır olabilmeleri ince hamurun ince açılmış olması gerekiyor. Açtığınız tezgahı unlamanıza gerek yok. Hamur oldukça yağlı olduğu için tezgaha yapışmıyacaktır.

5. Orta boy kase kullanarak, veya şekil için kullanacağınız kabın büyüklüğüne uygun bir şekilde kesin. Benim kullandığım kase 11 c.m. büyüklüğündeydi.

6. Kestiğiniz hamurları kapların üsünü kaplıyacak şekilde yerleştirip kızarıncaya kadar (yaklaşık 25 – 30 dakika) fırında pişirin.

7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

 

Salatanın Hazırlanışı:

1. Fırını 200C’ye (390F’ye) ayarlayın

2. Çatalla patlıcanın her tarafını delin.

3. Patlıcanı ve biberleri fırın tepsisine koyup közleyin. 5-7 dakika arayla kontröl edin. Biberler çabuk közlendikleri için yanabilirler. Közlendikçe çevirin ta ki her tarafları közleninceye kadar. Biberler yakaşık 20 dakikada közlenirler. Patlıcanlar 30 – 40 dakika alabilirler.

4. Patatesleri küçük küplere doğrayın. Zeytin yağı, sarımsak, pul biberi, kekik, tuz ve biberler karıştırın.

5. Üstlerini kapatıp 40 dakika kadar pişirin. Çatalla denediğiniz zaman yumuşamış olmaları gerekiyor.

6. Közlenmiş patlıcanı ve biberleri doğrayın. Patatesleri ilave edin.

 

Sosun Hazırlanışı:

1. Orta boy kasenin içinde yoğurdu, mayonezi, sarımsakları ve tuzu karıştırın.

2. Hazırladığınız sosu sebzelerin üstüne döküp karıştırın. Soğmuş çıtır kapların içilerine birer kaşık salatadan koyup maydanozla süsleyip servis yapin.

 

Afiyet Olsun..

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Read More

Çilekli Kolay Turta

StrawberryTart-1

 

Uzun bir aralıktan sonra nihayet buralara uğrayabildim. İş yoğunluğu derken birde tatile çıkıp canım memleketim, İstanbuluma iki haftalığına gittim. İnşallah tatil için başka yazı hazılıyacağım…tabii oralarda çektiğim resimlerle beraber ;)

Buralar gelip yeniden yazmak çok iyi oluyor…şükürler olsun. İnşallah bir daha bu kadar uzun aralık vermemeye niyetliyim.

 

Bugünkü tarif en sevdiğim meyvelerden olan çilekle  yapılmış turta…

Strawberries

Instagram’den tanıştığım ve arkadaşım diyebileceğim değerli Ayşegül’den aldığım bi tarif. Kendisi NY’s Delight blogunun sahibi. Bu tarifi kendisi ufak değişiklikler yapıp blogunda yayınlamıştı. Bende çilekleri çoook sevdiğimden hemen mutfağa girmeye karar verdim.

Hem yapımı kolay, hemde tadı damağınızda kalacak bi lezzet! Çok teşekkür ederim Ayşegülcüğüm :))

 

Sugar&Butter

 Tereyağını ve şekeri kremleşinceye kadar, yakaşık 3 dakika çırpın.

 

AddingEggs

Yumurtaları teker teker ilave edip her ilaveden sonra iyicene çırpın. Vanilyayı ilave edip karıştırın.

 

AddingFlour

 Kuru malzemeleri ilave edip kısık ayarda bütün malzemeler karışıncaya kadar karıştırın.

 

BatterChilled

Önceden hazırladığınız tepsiye kek hamurunu eşitce yayın. Üstünü şeffaf streç naylonla kapatıp buz dolabında 20 dakika dinlendirin.

 

Strawberries_Sliced

Çilekleri ortadan ikiye doğrayın.

 

LiningStrawberries

Çilekleri limon suyuna bulayıp  dinlenmiş kek hamurunun üstüne dizin. Toz şekeri ve toz tarçını birbirine karıştırıp çileklerin üstlerine serpiştirin.

Turtayı ortası pişip kenarları kızarana kadar pişirin.

 

StrawberryTart2

 

Çilekli Kolay Turta

Malzemeler:

1 su bardağı un (benim kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 fiske tuz

1/2 su bardağı (100 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 su bardağı toz şekeri

2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta

1 tatlı kaşığı vanilya

Yaklaşık 12 – 13 adet çilek

 

Üstüne:

Yarım limonun suyu

1/2 tatlı kaşığı toz tarçın

2 yemek kaşığı toz şekeri

 

Hazırlanışı:

1. Fırını 190C’ye ayarlayın (375F). 22 c.m.’lik (9-inç) yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unlayın.

2. Unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyip bir kenara bırakın.

3. Tereyağını ve şekeri kremleşinceye kadar, yakaşık 3 dakika çırpın.

4. Yumurtaları teker teker ilave edip her ilaveden sonra iyicene çırpın. Vanilyayı ilave edip karıştırın.

5. Kuru malzemeleri ilave edip kısık ayarda bütün malzemeler karışıncaya kadar karıştırın.

6. Önceden hazırladığınız tepsiye kek hamurunu eşitce yayın. Üstünü şeffaf streç naylonla kapatıp buz dolabında 20 dakika dinlendirin.

7. Çilekleri ortadan ikiye doğrayın.

8. Çilekleri limon suyuna bulayıp  dinlenmiş kek hamurunun üstüne dizin. Toz şekeri ve toz tarçını birbirine karıştırıp çileklerin üstlerine serpiştirin.

9. Turtayı ortası pişip kenarları kızarana kadar pişirin –  yaklaşık 45 – 50 dakika.

 

Afiyetle Yiyiiiin :))

 

sevgiler

 

 

 

 

Please follow and like us:
Read More

Dünyanın en Güzel Havuçlu Pastası!!!

carrot cake slice

Bir çok yerde havuçlu kek denemişimdir…ama bu kek kadar beğendiğim olmadı. Bu keki Betül (kardeşimin eşi) yapıyor..ve her seferinde bir dilimle kalamıyoruz! Tadına diyecek yok! Gerçekten dünyanın en güzel havuçlu pastası. Üstünü bide bu kremayla kaplayın…oldu bitti işte! Başka bişey istemezsiniz…tabii çaydan başka! :))

carrot cake 2

shredded carrots

Havuçları rendelyin.

carrot cake batter

Ceviz hariç, kek için olan bütün malzemeleri iyicene karışıncaya kadar çırpın (el mikseriyle veya büyük mikserle).

powdered sugar

Pudra şekerini eleyin.

cream cheese frosting

Krem peynirini ve vanilyayı ilave edip pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.

layer 1

Keklerin üstlerini kremayla kaplayıp üst üste koyun.

thin coat of frosting

Kekin etrafını ve üstünü imce bir tabaka kremayla kaplayın.

4 dots

Wilton’un 12 numarali ucunu kullanarak, süsleme torabsına kremayı doldurun. Yukarıdan aşağıya olacak şekilde yuvarlaklar oluşacak şekilde krema sıkın.

smudged dots

decorating 1

Küçük spatula veya biçakla sıktığınız her yuvarlağın ortasına bastırarak yana doğru kaydırın. Sonradan sıktığınız yuvarlaklar önceki yuvarlakların ortasına gelecek şekilde sıkılmalıdır. Bütün kek kaplanıncaya kadar  aynı işlemi tekrar edin.

decorating 2

decorating top

carrot cake 1

carrot cake

Dünyanın En Güzel Havuçlu Pastası!

(Bu tarıften 3 tane 20 cm’lik yuvalak kek çıkıyor)

Malzemeler: (Benim kullandığım su bardağı 250ml’ye eşittir)

Havuçlu Kekin Malzemeleri:

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

bir fiske tuz

1 tatlı kaşığı toz tarçın

2 su bardağı toz şekeri

3 su bardağı ince rendelenmiş havuç (3 adet büyük havuç)

4 adet yumurta, oda sıcaklığında, çatalla az çırpılmış

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Krem Peynirli Kremanın Malzemeleri:

(Bu  malzemelerin miktarı bütün keki sade bir şekilde kaplamaya yeter. Eğer yukarıdaki sekilde kaplamak isterseniz, aşağıdaki malzemlerinin üç katını kullanmanız gerekecektir)

1 paket (225 gram) krem peyniri (ben Philadelphia markası kullandım; başka marka denedim yanlız aynı sonucu alamadım. Philadelphia hem renk olarak hemde tat olarak bu keke çok uygun.)

1 su bardağı pudra şekeri, elenmiş

1/2 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

1. Fırını 170C’ye (350F) ayarlayın. 3 tane yuvarlak 20 cm’lik kek kalıbını yağlayıp unlayın. (eğer 3 tane kalıbınız yoksa teker teker pişirebilirsiniz veya en büyük diktörtgen borcam tepsi kullanabilirsiniz).

2. Büyücek bir kabın içine unu, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını eleyin.

3. Ceviz hariç, kek için olan diğer malzemeleri ilave edip iyicene karışıncaya kadar çırpın (el mikseriyle veya büyük mikserle).

4. Cevizi ilave edip spatulayla karıştırın.

5. Hazırladığınız kek kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırın (ben bu aşama için mutfak terazısını kullanıyorum).

6. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Krem Peynirli Kremanın Hazırlanışı:

1. Büyücek bi kabın içine pudra şekerini eleyin. Krem peyniri ve vanilyayı ilave edin.

2. El mikseri veya büyük mikserle pürüzsüz olup kremleşinceye kadar çırpın.

3. Eğer azıcık topak varsa, çubuk blenderla az karıştırabilirsiniz.

Afiyet Olsun..

sevgiler

Please follow and like us:
Read More

Çikolatlı Pasta

chocolate raspberry cake 1

 

Bazen sade kek çeker canımız…

 

Ama bazende..

 

En sevdiğimiz tatlarla fışkıran pasta isteriz!!

 

Ahdudulu kremasından daha güzel ne vardır??? :)

 

Sözü pastaya bırakalım! ;)

Please follow and like us:
Read More